Marco fyllde ett 1 år den 5 augusti

Då har Marco fyllt 1 år och det fira vi med att göra ett barnkalas med ballonger och paket som alla barn ska ha när de fyller år tycker jag, men det stora insiativ tagaren till att vi skulle ha barnkalas och picknick var Marco´s storebror Hugo.
Han villa att vi skulle bjuda hela kommunen hihiihimen vi begränsa oss lite så det blev vi 4  plus min mamma och syster samt mina svärföräldrar.

Så jag fick baka en del kakor men det gjorde jag mer än gärna. sen blev det picknick på kyrkogården hos Marco kl 17,30 på kvällen.

Han fick så många fina saker.
Av oss fick han nya vita änglar, trägårdsverktyg som e för barn, blomsterhjärta och heliumbalonger. samt en tennängel som står här hemma på hans plats.
Av farmor och farfar fick han en jätte söt sten nalle.
av mormor och moster en mjukisnalle. sen fick han en massa blommor av Fabror Rickard med familj, gammla mormor och morfar, tant Mia, tant Lotta. Sen fick vi massar av samtal och sms med hälsningar och grattis till Marco.

Vi fick en fin dag och fick firat "lilleman" precis som vi ville.

Massor av kärlek mamma Gabriella

 

Ett år har gått sen Marco kom och vände om...

Ja man kan knappt tro det men det e 1 år sedan jag var med om den allra värsta dagen i mitt liv. Jag förlora min älskade efterlängtade son.
Men gud vad tiden har gått fort, när man låg där på undersökningssängen och de sa att hans hjärta inte slog mer.
Jag trodde aldrig jag skulle klara av att gå vidare utan då ville man själv bara lägga sig ner och dö själv ju. men det fanns många som höll en flyttande och mitt huvud över ytan. För annars hade jag gått under. men det e ju som så att man är starkare än man tror. Var den styrkan kommer ifrån kan jag tyvärr inte svara på för det vet jag inte. men jag e så tacksam att jag hade/har fredde som stötta mig hela tiden när jag varit ledsen. Är så glad att jag har Hugo och Hanna som jag har kämpat för att fortsätta vara den glada mamman för. Ja och våra familjer och vänner. Utan er hade jag aldrig stått här idag.

Men var har detta året tagit vägen. Vissa bitar minns man knappt hur man tagit sig igenom, men det e väl så det ska vara. Så länge man kan stå här idag och se med glädje på det som hänt. För det kan jag idag eller försöker i alla fall. Ja vi fick ett barn som dog. MEN vi fick ju en son och det spelar ingen roll var han är för han är ändå alltid min son. Sen klart önskar jag varje dag att han kunde vara här hos oss i fysisk person. Han är hos oss varje dag i allt vi gör. Vi pratar alltid om han och han rör sig runt oss.

Men nu har vi haft vårt första sörjeår som det kallas och nu ska allt bli lättare säger många men det vette fan om det blir det. ja inte för att jag mår dåligt varje dag eller så. men det kommer alltid att kännas jobbigt vid vissa speciella tillfällen oavsett hur många år det gå. Men nu har vi i alla fall prövar allt en gång utan vår älskade Marco.

Men jag tänker kämpa vidare för att hålla mig uppe ett år till
kram mammaGabriella


Inte haft ork.....

Ja som ni alla har märkt så har jag inte orkat blogga på väldigt länge. Känns fel att bara skriva för att det ska. jag har ju min blogg som min lilla ventil när jag behöver lätta på mina känslor och fundderingar.

Ja det har varit en jobbig sommar för min del. Först bli arbetslös =(
Allt som vi hade planerat att göra fick snabbt ändras då inte ekonomin tillät allt. För man et ju aldrig hur lång tid det tar för att få sin a-kassa.

Men men vi fick ändå gjort mycket, vi var på bakken  med Freddes föräldrar och brödrer och deras familjer.
Det var super trevligt, vi åkte en massa karuseller åt god mat och bara njöt av en heldag där.

Sen har vi turat med båten Helsingborg - Helsingör för att min stora son har varit så livrädd för båtar efter allt han hört om Titanic och Estonia, men han trotsa sin rädsla tidigare i våras och ville nu åka stor båt. så det gjorde vi. Men vi fick direkt springa upp på bryggan för att han skule kunna se så bogvisiret stängdes helt. Men vad gör man inte för sina barn.

Sen åkte jag och Fredde upp till Helsingborg och såg Rix Fm festivalen och det var super kul, det ända tråkiga var att regnet öste ner hela tiden.

Sen har det ju varit Malmöfestivalen som jag besökte rätt mycket hihihi. Men jag älskar ju malmö och tycker det e så mysigt när staden blommar ut under festivalen. Träffa även då på en massa vänner man inte sett på väldigt länge. Då fick man lite dåligt samvete för att man varit så dålig på at höra av sig under alla dessa år. men det har ju sina förklaringar till varför jag inte gjort det. men nu när man träffat på de igen så kommer jag hålla kontakten bättre.

Så det har blivit en del ändå, men ingen Gbg´s resa som vi ville från början.

Hoppas alla ni andra har haft en underbar sommar.

Kram MammaGabriella

RSS 2.0